Letecká doprava na Slovensku je v útlme - Prosnan, Jozef
Nedoriešené problémy delenia majetku býv. ČSA (Slovensku ostalo len asi 0,5 perc. nehnuteľného majetku ČSA). Civilné letectvo v SR v pôsobnosti MDSVP, ktoré riadi Slovenskú správu letísk, Riadenie letovej prevádzky (RLP) a Štátnu leteckú inšpekciu, ich činnosť a výkony 1993, 1994. Modernizácia riadenia letovej prevádzky. Program harmonizácie RLP v Európe, vzťah vojenského letectva. Činnosť spoločností Tatra Air Group, a.s. a Air Slovakia, ich znevýhodnenie voči zahraničným leteckým spoločnostiam.