Střediskové zodpovědnostní účetnictví - odpovědnostní útvary a metody řízení. 1 - Král, Bohumil
Tendencie vývoja vnútropodnikového a manažérskeho účtovníctva. Členenie informácií podľa oblasti zodpovednosti - zodpovednostné účtovníctvo (Responsibility Accounting), jeden z nástrojov riadenia priebehu podnikateľskej aktivity, 4 fázy. Vzťah zodpovednostného účtovníctva a vnútropodnikového riadenia (VPR). Čo je cieľom zodpovednostného VPR, význam pojmu. Informačné nástroje vecné (normy, plánovanie) a hodnotové (kalkulácie a rozpočty). Štruktúrne otázky zodpovednostného VPR, vzťah medzi organizačnou štruktúrou podniku a tzv. ekonomickou štruktúrou. Zodpovednostné strediská a ich druhy.