Jak dále v účetnictví - Havel, F.
Obsah reformy účtovníctva v ČR, cieľ - harmonizovať české účtovníctvo s európskym (1992-1994). Prijatie obchodného zákonníka a nová daňová sústava ako dôležité skutočnosti sprevádzajúce reformu účtovníctva. Budúcnosť účtovnej legislatívy (novelizácia zákona o účtovníctve uvažovaná k 1.1.1997) z hľadiska smerníc EÚ pre účtovné uzávierky obchodných spoločností. Účtovníctvo podnikateľských a nepodnikateľských subjektov. Požiadavky na novelizáciu zákona o účtovníctve podľa medzinárodných štandardov (IASC).