Rozdělování zisku v družstvu - Dědič, J.
Výklad pojmu zisk vo vzťahu k družstvu - účtový zisk družstva, zisk po zdanení, rozdelenie, či použitie zisku podľa obchodného zákonníka ČR. O rozdelení rozhoduje členská schôdza družstva. Nedeliteľný fond družstva, pasívnu bilanciu družstva nemožno rozdeliť medzi členov, použitie určujú stanovy. Rozdelenie zisku medzi členov družstva, členov orgánov družstva a zamestnancov. Možnosti rozdelenia zisku.