Teória a prax odpisov z investičného majetku. 2 - Laučík, Zdenko
Klasické metódy výpočtu odpisov, časové odpisy (spôsob výpočtu): A. Stále (konštantné) odpisy, vzorec, miera opotrebenia. B. Premenlivé (variabilné) odpisy: klesajúce (degresívne) aritmetickým, geometrickým radom, alebo inak, vzorce výpočtu a rastúce (progresívne) aritmetickým a geometrickým radom.