Poznatky z auditu účetních závěrek - Beneš, L.
Štandardy Komory audítorov ČR a zákon o audítoroch č.542/1992 Sb. Predmet auditu: účtovná závierka, výročná správa, zverejňované údaje z účtovnej závierky, vedenie účtovníctva. Postupy pri audite: zodpovednosť účtovnej jednotky a audítora, audítorská správa a výrok audítora, dopis vedeniu účtovnej jednotky, spis audítora, postupy získavania dôkazových informácií, štatutárny a medzinárodný audit.