Osobné a kapitálové spoločnosti - Brenčičová, M.
Odpovede na otázky, akým spôsobom podnikať, ako založiť podnik, aké možnosti poskytuje v tomto smere naše právo. Podnikanie ako právnická osoba, možnosť výberu medzi osobnými a kapitálovými spoločnosťami. Najrozšírenejšia spoločnosť s ručením obmedzeným a akciová spoločnosť. Osobné spoločnosti (verejná obchodná spoločnosť, komanditná spoločnosť). Podiel spoločností vo vyspelých krajinách. Formy a počet subjektov podnikania na Slovensku k 30.6.1994.