Niekomu krajec, inému omrvinky Rozdiely medzi bohatými a chudobnými sa zväčšujú - Hanáček, Juraj
Štatistické porovnanie príjmov domácností v USA a V. Británii. Štatistické metódy používané na meranie nerovností príjmov. Rozdiely medzi bohatými a chudobnými. Nerovnosti v oblasti príjmov vo vyspelých krajinách. Možné sociálne nepokoje vo vyspelých krajinách v dôsledku narastajúcej nerovnosti.