Svět se připravuje na vládu informací Jedenáct klíčových projektů G7 pro informační dálnici - Žižka, J.
Február 1995 - G7 schválila 11 kľúčových projektov pre budúcu informačnú diaľnicu. 1. Projekt globálnej databanky. 2. Globálne prepojenie širokopásmových sietí. 3. Školstvo a vyučovanie v globálnej inf. spoločnosti. 4. Projekt elektronických knižníc. 5. Voľný prístup k svetovému kultúrnemu dedičstvu, múzeá a galérie. 6. Životné prostredie a prírodné zdroje. 7. Globálny mechanizmus pre riešenie krízových situácií. 8. Zdravotníctvo. 9. "On-line" projekt pre vlády. 10. Malé a stredné podniky. 11. Námorná informačná spoločnosť.