O analogii dynamiky ekonomických systémů s klasickou analytickou dynamikou - Barvíř, M.
Analytický spôsob popisu fyzikálnych odborov. Vytvorenie analógie medzi ekonomickými a fyzikálnymi odbormi. Väzba čiastkových ekonomických systémov. Úspešnosť pri vytváraní matematických modelov ekonomických systémov vyžaduje však vierohodnosť ekonomických dát. Zložitosť problémov predpokladá rozsiahle nasadenie výpočtovej techniky.