Filozofové přirozených zákonů a fyziokraté - Holman, R.
Filozofia prirodzených zákonov. Prirodzené práva a zákony. John Locke a David Hume predchodcovia klasickej školy politickej ekonómie. Obaja boli filozofovia. Ich prínos do ekonomického myslenia. Fyziokrati. Fyziokratizmus - škola ekonomického myslenia, ktorá ostro kontrastovala s merkantilizmom. Ekonomická tabuľka F. Quesnaya.