Návrhy na riešenie nezamestnanosti v regióne Rimavská Sobota - Ivaničková, Alžbeta
Absencia vládnej koncepcie rozvoja zaostávajúcich regiónov Slovenska. Charakteristika Rimavskosobotského regiónu z hľadiska poklesu zamestnanosti 1990-1994 a štruktúry uchádzačov o zamestnanie. Čo by mal obsahovať a na čo by sa mal sústrediť projekt vytvárania nových pracovných miest (rozvoj remeselnej výroby, cestovného ruchu). Neúčinnosť celoplošných systémov podpory zamestnanosti bez patričnej právomoci obcí.