Najlepšie lokality pre výrobu Rozdiely sú najmä v nákladoch na mzdy - Drobný, P.
Výber a hodnotenie lokalít pre výrobu. V oblasti výroby rozhodujú najmä mzdové náklady, ale v konečnom dôsledku nerozhoduje cena, ale vzťah cena-výkon. Z analýzy vyplýva, že asi 80 perc. oblastí s podpriemernou úrovňou nákladov sú regióny strednej a východnej Európy. Platové porovnanie niektorých krajín strednej a východnej Európy. Prehľad lokalít pre výrobu podľa firmy EAO empirica Delasasse.