Regionální politika Evropské unie - Jeníček, Vladimír
Regionálna politika - systém výhod, podpôr a ochranárskych opatrení, ktoré štát uplatňuje v záujme určitej oblasti. Európsky výbor pre regionálny rozvoj. Európsky fond regionálneho rozvoja (ERDF - European Regional Development Fund). Výbor pre oblastný rozvoj, ktorý spravuje prostriedky ERDF. Typy regionálnej politiky EÚ. Zriadenie Výboru regiónov.