Rozvojový región budúcnosti Tvrdí to aj Západ: Bratislava je na tom v Európe najlepšie - Kresánek, P.
Nová vlna premiestňovania výroby v západnej Európe. Hľadanie najefektívnejších lokalít pre výrobu. Hodnotenie lokalít. Podkladom pre hodnotenie je databanka EAO empirica - Regional Monitor, ktorá obsahuje široký výber ukazovateľov zo 471 regiónov Európskej únie, EZVO a krajín strednej a východnej Európy. Pri posudzovaní lokality sa berie do úvahy viacero kľúčových ukazovateľov, ktorých základom je Koncepcia konkurenčnej spôsobilosti oblastí. Prednosti lokality Bratislavy a jej regiónu v komplexe všetkých skúmaných faktorov a pozícia v celoeurópskej štruktúre lokalít.