Je štátny rozpočet na rok 1995 reálny? Čo prezrádza hrubý národný produkt - Baránik, Michal
Zamyslenie sa nad reálnosťou štátneho rozpočtu na r. 1995, predikáciou vývoja HDP a možnosťami zvýšenia príjmov oproti r. 1994. Konštrukcia výdavkovej časti rozpočtu. Odmeňovanie (osobitne v školstve). Problémy v praktickej hospodárskej politike a v ekonomickej teórii, ktorých riešenie je potrebné pri plnení funkcie rozpočtu a rozpočtovej politiky ako nástroja hospodárskej politiky.