Ekonomický význam hypotekárnych bánk a základná charakteristika hypotekárnych dlhopisov - Múčková, Viktória
Emisia hypotekárnych dlhopisov (na základe právneho ustanovenia). Obsah dlhopisov. Princíp krytia. Majetok vhodný na zabezpečenie pôžičky. Úvery na bývanie a podnikateľské účely. Úverové limity. Podmienky úverových obchodov. Právna forma, rozsah činnosti a dohľad hypotekárnych bánk.