Medzinárodne obchodovateľné cenné papiere Nová etapa vo vývoji finančného trhu - Marčáková, Z.
Zmeny vo vývoji medzinárodného finančného trhu od 80. rokov. Trh obligácií na medzinárodnom trhu cenných papierov. Medzinárodné obligácie rozdelené do dvoch skupín - euroobligácie (eurobonds) a zahraničné obligácie (foreign bonds). Nárast objemu obchodov na trhu euroakcií. Zmeny vo vývoji na medzinárodnom trhu cenných papierov - rozširujú sa euronotes (eurozmenky, euroúpisy), ktoré predstavujú strednodobé pôžičky založené na určitej výške bankovej záruky. Ďalšia liberalizácia predpisov na finančnom trhu. Obchodovanie s dlhmi, tzv. výmena dlhu za kmeňové akcie.