Keynes a monetaristi - výzva aj pre Slovenskú republiku - Valach, V.
Vplyv Keynesa a monetaristov na vývoj ekonomickej teórie, hospodárskej politiky a praxe. Priority hospodárskej politiky. Hlavné tendencie, ktoré poznamenávajú ľudstvo a svetovú ekonomiku na prelome dvoch tisícročí. Globalizácia a globálna informačná spoločnosť. Transformačný proces SR a odkaz Keynesa.