Zrušený Fond zamestnanosti SR nahradil Národný úrad práce - Benkovičová, P.
Vznik Národného úradu práce (NÚP) v januári 1997 podľa zákona č. 387/1996 Z.z. o zamestnanosti. Financovanie výdavkov NÚP. Názor odborárov na financovanie úradov práce. Počet pracovníkov na úradoch práce. Spory okolo zriaďovania krajských úradov práce.