Fiškálny schodok verejného sektora SR môže v roku 1997 presiahnuť 25 mld. Sk - Suďa, P.
Fiškálny schodok verejného sektora SR v r. 1997. Na základe správy k zákonu o štátnom rozpočte na r. 1997 možno očakávať ďalší vzrast fiškálneho schodku o 7,2 mld. Sk bankových úverov na krytie výstavby diaľnic. Plánovaná emisia štátnych dlhopisov a úvery na rozvojové projekty by mohli v r. 1997 vyostriť konflikt medzi menovou politikou NBS a fiškálnou politikou vlády SR. Stabilitu menového prostredia budú narúšať aj podmienky úročenia pohľadávok a záväzkov SR (reprezentovanej vládou) v NBS.