Pasca na korunu - Ďurianová, Alica
Príčina nedostatku peňazí v bankách z dôvodu deficitného financovania. Objem úverov poskytovaný bankami. Deficit obchodnej bilancie. Politika obchodnej bilancie a dopad na malé a stredné podniky. Výhoda veľkých podnikov a bánk pri zabezpečovaní úverov zo zahraničia. Vplyv špekulačných nákupov devíz na kurz slovenskej koruny.