Odborníci upozorňujú na množstvo nedostatkov vo vládnom návrhu zákona o exim banke - Švec, P.
Nedostatky vládneho návrhu zákona o exim banke. Charakteristika exim banky - exportno-importná banka. Exim banka nemôže zásadne zvrátiť nepriaznivý vývoj na účte zahraničnoobchodnej bilancie štátu, neprinesie rýchle zvýšenie exportu. Problém závislosti, resp. nezávislosti exim banky od centrálnej banky. NBS plánuje predložiť do parlamentu alternatívny návrh zákona o exim banke.