Ciele menovej politiky NBS a ich reálne napĺňanie - Hlavatá, Irena
Po vzniku Slovenskej republiky v r. 1993 jednou z dôležitých vývojových tendencií bolo utlmovanie inflačného vývoja a upevňovanie stability meny. Nezastupiteľná úloha Národnej banky Slovenska. Menový vývoj v r. 1993-1997.