Spisovateľ - kritik - novinár - politik Svetozár Hurban Vajanský na pamätnej minci - Flaché, Dagmar
Druhá pamätná minca z emisného plánu pamätných mincí NBS na rok 1997, je venovaná 150. výročiu narodenia Svetozára Hurbana Vajanského. Hodnota mince je 200 Sk.