Burzy cenných papírů a ekonomický růst - Sedláček, P.
Rozdielne názory na význam likvidity burzy cenných papierov na dlhodobý ekonomický rast. Výskum Svetovej banky - v dlhodobo sledovaných 38 krajinách porovnávala mieru likvidity s priemernou ročnou mierou ekonomického rastu. Empirické výsledky potvrdili, že väčšia likvidita a rozvinutosť burzy cenných papierov podporujú ekonomický rast.