Finančné deriváty na svetových trhoch - Vlachynský, Karol
Najrýchlejšie sa rozvíjajúci segment finančných inovácií sú finančné deriváty. Niektoré spoločné črty finančných derivátov. Cieľ obchodov s derivátmi - zmierniť finančné riziká obchodujúcich subjektov. Obchodovanie na mimoburzových trhoch, tzv. OTC kontrakty.