Informace a efektivnost finančních trhů - Málek, Jiří
Problém efektívnej hypotézy finančných trhov (EMH). Hypotéza sa definuje v troch formách: slabá forma EMH, polosilná forma EMH, silná forma EMH. Problém uzatvorených podielových fondov. Grossmanov-Stiglitzov model. Kyleho model. Krach na Newyorskej burze v r. 1987 - jedno z najväčších zlyhaní efektívnosti finančných trhov.