Poľsko má na kapitálovom trhu silnú komisiu pre cenné papiere - Liška, V.
Vznik kapitálového trhu v Poľsku v r.1991. Úloha komisie pre cenné papiere. Pravidlá na trhu s cennými papiermi. Povolenie verejného obchodovania. Licencie pre maklérov a maklérske firmy. Pravidlá pre fondy (kolektívne investovanie). Kontrola a sankcie vykonávané komisiou. Rozširovanie informácií a spolupráca s inými inštitúciami.