Privatizácia v SR prináša fúziu ekonomickej moci s politickou - Hajšel, R.
Problémy Slovenska so vstupom do EÚ v prvej skupine stredoeurópskych štátov. Príčiny tejto situácie. Kritériá na členstvo v EÚ pre SR. Zaostávanie SR pri vstupe do OECD. Spomalenie prílevu zahraničných investícií na Slovensko. Legislatívne bariéry. Spolitizovanie privatizačného procesu v SR.