Integrácia agrárneho trhu v rámci krajín CEFTA môže prispieť k rozvoju konkurencieschopnosti - Božík, Marian
Šanca slovenského poľnohospodárstva uspieť na trhoch krajín CEFTA s rastlinnými produktami - kukurica, jačmeň, pšenica, raž, olejniny, cukor, zemiaky. Situácia v oblasti mliečnych produktov. Odchýlky v cenových reláciách ovplyvnia aj produkciu mäsa. Očakávanie zmien v spotrebiteľskej sfére. Zmena spotrebiteľských cien a jej vplyv na spotrebu. Trendy vo vývoji tržieb za poľnohospodárske produkty.