Rok 1996 bol pre slovenský devízový trh prelomový - Koprna, P.
Rok 1996 z hľadiska rozvoja devízového trhu bol pre slovenskú korunu prelomový. Koruna sa stala voľne obchodovateľná. Vyše 97 perc. objemu obchodov medzi slovenskou korunou a devízami sa presunulo z devízového fixingu NBS na medzibankový trh. S korunou začali obchodovať aj niektoré svetové banky. Mesačný objem obchodov presiahol 8 mld. USD.