Demokracia a európska integrácia - Kurucz, Milan, 1954-
Historický vývoj európskej integrácie. Európska únia. Európsky parlament. Vznik občianstva spolu so vznikom a vývojom národného štátu. Predpoklady pre priamu demokratickú legitimizáciu Európskej únie.