Vstup Slovenskej republiky do OECD: podmienky a perspektívy - Šesták, J.
Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj - OECD vznikla v r. 1961. V súčasnosti je OECD najprestížnejšie zoskupenie svojho druhu vo svete. Členstvo v OECD. Liberalizačné kódy OECD. Slovenská republika podala žiadosť o členstvo v tejto organizácii v r.1994. Akceptácia prihlášky Radou OECD. Predpoklady SR stať sa plnoprávnym a rovnocenným členom OECD.