Nezávislosť advokácie je nevyhnutnou podmienkou garancie základných ľudských a ústavných práv v krajine - Gossányi, Vojtech
Súčasný stav advokácie na Slovensku. Význam nezávislosti advokácie. Advokácia ako slobodné povolanie. Pokusy o narušenie nezávislosti advokácie v nových návrhoch legislatívnych úprav existujúceho zákona. Úloha Slovenskej advokátskej komory (SAK). Zákon o advokácii.