Problematika tvorby a ochrany životného prostredia v normách finančného práva - Grúň, Ľubomír
Význam právnej úpravy ochrany životného prostredia. Finančné právo a jeho vzťah k právu životného prostredia. Vzťah jednotlivých systémových zložiek finančného práva k problematike tvorby a ochrany životného prostredia. Prítomnosť faktora životného prostredia v normách jednotlivých pododvetví finančného práva. Reálne možnosti noriem finančného práva prispieť k zlepšeniu stavu na úseku tvorby a ochrany životného prostredia.