Moderná verejná správa v občianskej spoločnosti - Řehůřek, Miloš
Problematika koncepcie modernej verejnej správy v podmienkach občianskej spoločnosti. Dôraz článku je zameraný na autorom akceptovaný výklad pojmu občianska spoločnosť, na objasňovanie vplyvu kreativity občanov a ich verejnej angažovanosti, na zvýraznenie významu samosprávy v systéme verejnej správy. Rozbor ústavnoprávnych ustanovení týkajúcich sa inštitútu verejnej správy.