Sociálna práca v procese transformácie sociálnej sféry - Galáš, J.
Problematika sociálnej práce, súčasný stav a perspektívy jej ďalšieho rozvoja. Postavenie sociálneho pracovníka. Činnosť oddelení sociálnych vecí a kurátorov. Členenie sociálnej práce na základe jej obsahu a zmerania. Nástroje sociálnej pomoci. Nevyhnutnosť profesionalizácie sociálnej práce. Potreba odbornej prípravy sociálnych pracovníkov. Význam sociálneho poradenstva a ďalšie nástroje sociálnej pomoci. Spolupráca so špecializovanými pracoviskami - centrami poradensko-psychologických služieb (CPPS).