Hodnotenie zdravotnej neškodnosti požívatín - Šiška, Š.
Zákon NR SR č.272/1994 Z.z. o ochrane zdravia ľudí ustanovuje práva a povinnosti orgánov štátnej správy a iným právnickým osobám. Podmienky na výrobu potravín a ich uvádzanie do obehu v záujme ochrany zdravia ľudí ako aj úlohy a organizáciu potravinového dozoru nad ich dodržiavaním ustanovuje tiež zákon NR SR č.152/1995 Z.z. o potravinách. Hygienické a senzorické vyšetrovanie a hodnotenie potravinových surovín. Hygienické expertízy.