Aspoň 15 rokov po privatizácii musí nový vlastník zachovať charakter zdravotníckeho zariadenia - Velecký, M.
Privatizácia niektorých zdravotníckych zariadení. Rovnocennosť súkromných a štátnych nemocníc. Koncepcia transformácie majetku rezortu zdravotníctva na r.1996 a 1997 - definuje kritériá privatizácie. Podmienky privatizácie, privatizácia za plnej prevádzky. Dve povinnosti nového majiteľa: 1. poskytovanie zdravotníckych služieb na obdobie 15 rokov, 2. povinné uzavretie zmluvy so zdravotnými poisťovňami, ktoré hradia podstatnú časť výdavkov za poskytnutú zdravotnícku starostlivosť.