Manažment finančných rizík - Trenčianska, Elena
Náplňou manažmentu rizík (rizikového manažmentu) je formulácia takých systematických metód a postupov, ktorých predmetom je minimalizácia podnikateľských rizík. Dôležitou triedou podnikateľských rizík sú finančné riziká. Čo je treba rozumieť pod pojmom manažment finančných rizík. Proces manažmentu finančných rizík. Definovanie finančných rizík. Identifikácia finančných rizík. Kvantifikácia, kontrola a riadenie finančných rizík. Aktívny a pasívny úrokový manažment. Zdroje finančných rizík. Uplatňovanie metódy "value-at-risk". Niektoré stratégie aktívneho manažmentu finančných rizík.