Podnikové obligácie. 2 - Hrvoľová, Božena
Problematika investovania do obligácií. Najčastejšie používané ukazovatele súčasnej hodnoty peňazí. Odhad ceny obligácií v budúcnosti. Spotová úroková miera a výnos do doby splatnosti. Časová štruktúra úrokovej miery a forwardová úroková miera. Riziká spojené s držaním obligácií. Durácia ako miera úrokového rizika. Konvexita. Disperzita.