Finančná a ekonomická analýza podnikateľských subjektov účtujúcich v sústave jednoduchého účtovníctva - Sládek, D.
Náčrt metodiky analyzovania finančnej situácie podniku. Niekoľko poznámok k východiskovým materiálom, ktoré sa použijú na finančnú analýzu podniku. Úloha finančnej analýzy. Skupiny ukazovateľov, prostredníctvom ktorých sa vykonáva analýza podniku. Ukazovatele likvidity, aktivity, zadlženosti, rentability. Vyjadrenie likvidity. Doba obratu zásob. Doba obratu pohľadávok. Ukazovatele zadlženosti. Rentabilita tržieb. Rentabilita aktív.