Riadenie firiem v kríze. 1 Predvídanie finančnej situácie firmy a jej úloha pri predchádzaní kríz - Zalai, Karol
Prehľad metód umožňujúcich predikciu finančnej situácie firmy. Metódy bodového hodnotenia. Tamariho rizikový index. Metóda - rýchly test. Weinrichova faktorová analýza. Matematicko-štatistické metódy. Dichotomický klasifikačný test. Beaverova jednorozmerná diskriminačná analýza. Viacrozmerná diskriminačná analýza. Zjednodušená metóda. Diskriminačná funkcia Beermana. Metódy multikriteriálneho hodnotenia. Čiastkové hodnotenie jednotlivých ukazovateľov.