Cieľom samoregulačných orgánov nie je byť reaktívny, ale projektívny - Cocherová, A.
Charakteristika a ciele Rady pre reklamu. Vznik rady, podmienky členstva v rade. Snaha rady o uzákonenie etických zásad reklamnej praxe v SR. Vzťah rady k zákonu o reklame. Vzťah etiky a reklamy. Osvetová a vzdelávacia činnosť rady v oblasti etiky. Rada zastupuje svojich členov v Európskej aliancii pre reklamu.