Severoslovenské celulózky a papierne rozbehli veľké investície v energetike, ekológii a modernizácii výroby - Kuča, Š.
Situácia v akciovej spoločnosti Severoslovenské celulózky a papierne (SCP) Ružomberok v r. 1996. Hospodárske ukazovatele SCP, a.s., Ružomberok v r. 1994-1997. SCP investujú miliardy korún na modernizáciu výroby, ekológiu. SCP sa zameriavajú na zvyšovanie kvality a získavanie medzinárodne uznávaných certifikátov. Zisk spoločnosti v r. 1996. Privatizácia spoločnosti.