Transformácia investičných fondov - Palko, F.
Z obsahu: Názory na príčiny transformácie investičných fondov a jej priebeh sa značne líšia. Ministerstvo financií SR tvrdí, že transformačný proces investičných fondov nie je v súlade so zákonom. Nové emisie akcií, ktoré vznikli transformáciou fondov, sú zatiaľ bez ISIN-u. Koncentrácia vlastníckych vzťahov zúžila manévrovací priestor investičných fondov. Technický vývoj predbehol reálne potreby slovenského kapitálového trhu.