Trhové nástroje podpory vývozu zostávajú na Slovensku v ústraní - Suďa, P.
Využitie služieb faktoringových a forfaitingových spoločností pri vývoze. Faktoring - odkúpenie krátkodobej pohľadávky z predaja tovaru. Úloha FCI (Factors Chain International) - Medzinárodné združenie faktoringových spoločností. Forfaiting - odkúpenie pohľadávok z predaja investičných statkov. Faktoring na Slovensku.