Prírodné a ekologické predpoklady regionálneho rozvoja cestovného ruchu v podunajskej oblasti - Hradský, Róbert
Podunajská oblasť zaberá úzky pás územia pozdĺž Dunaja. Cestovný ruch v tejto oblasti. Výstavbou vodného diela Gabčíkovo sa táto oblasť cestovného ruchu výrazne rozšírila o ďalšie turistické aktivity (vodné športy, rybolov, kúpanie). Prírodné a ekologické predpoklady regionálneho rozvoja cestovného ruchu.