Zámery a perspektívy - Ševčík, M.
Úloha cestovného ruchu v ekonomickom a sociálnom rozvoji. Postavenie odvetvia cestovného ruchu na Slovensku do roku 1989. Rast podielu cestovného ruchu na hrubom domácom produkte v r.1994. Nárast príjazdov zahraničných návštevníkov. Nárast devízových príjmov. Niektoré údaje v oblasti pasívneho zahraničného cestovného ruchu. Podiel malých a stredných podnikov v odvetví cestovného ruchu. Zvyšujúca sa konkurencia na svetovom trhu cestovného ruchu iniciuje zvyšovanie výdavkov na propagáciu a marketing. Návrhy na riešenie rozvoja cestovného ruchu na Slovensku.